Wednesday, September 22, 2010

Harga Kami Lebih Rendah Dari Pasaran

MILIKI EMAS SEBELUM IANYA MENJADI LEBIH MAHAL!!
Harga emas akan berubah mengikut harga semasa emas. KSP GOLD TRADING menawarkan harga yang rendah dari harga pasaran Faderation of Goldsmiths And Jewellery Associations of Malaysia (FGJAM). Tahun 2000, harga emas RM50++/gram dikatakan agak mahal. Tetapi, orang sanggup beli pada ketika itu. Itu cerita 10 tahun lepas la..La ni, tahun 2010. Nak tau harga untuk tahun ni, tengok gambar harga yang diambil di FGJAM. Sila rujuk di http://www.fgjam.org.my/ :


Harga pada 26 Ogos 2010
999 = RM145/gm!!
916 = RM137/gm!!

Biar betul??? Betul! Ini adalah betul2..Bukannya cobaan..Mahai gila! Tapi,orang tetap membelinya. Sebab?? Sebabnya,harga emas akan naik dari masa ke semasa. Tak caye jugak dia akan terus naik? Kita sambung tengok lak harga FGJAM di bawah :Harga pada 28 Ogos 2010
999 = RM149/gm!!! (+RM4/gm)
916 = RM141/gm!!! (+RM4/gm)

"Perghhh!!!..naik tuh!! Padahal baru je naik!! Rugi rasanya tak beli masa awal lagi.Ni da naik pat hinggit satu gram..menyesal..baik aku beli barang kemas untuk bini aku sekarang sementara duit tongah ado..kalo tak, harganya akan terus mencanak naik." Kata Man dalam hati..Jap! Kita sambung tgk lak harga terkini lagi hangat di bawah :999 = RM154/gm!!!!(+RM5/gm)
916 = RM146/gm!!!! (+RM5/gm)

"Oh My God!!! OMG!! Harga emas da naik lagi!! Alhamdulillah, aku da beli masa tuh..Ingat nak beli barang kemas untuk orang tersayang lagi..tapi....harge emas da naik...erm...x pe la..beli je lar..bukan untuk orang lain pun,untuk bini aku jugak.." Kata Man seorang diri..

Disatu petang yang indah, Man pergi ke pasaraya bersama orang rumahnya yang tercinta untuk membeli keperluan barang dapur yang sudah habis.Sebelum naik ke tingkat atas, tergerak hati Man untuk sesaja masuk ke kedai emas untuk tengok barang kemas terkini.Sambil disapa ramah oleh saleman disitu,Man terus bertanyakan harga emas 916.

Man : ni hari emas 916 RM bapa?
Jurujual : Oh..ni hari 916 ialah RM151..
Man : WHAAAATTT!!! (jeritnya dalam hati)..biar betul aku dongar ni??? Bukan aku tengok pada 24September RM146?? Alhamdulillah...harga emas da naik..syukur sangat-sangat. Tak rugi beli emas dan simpan emas.Kalau berniaga emas,mesti lagi untunggg...aku ingat nak berniaga emas la..macam best..ermm..=)


999 = RM160/gm!!!!! (+RM6)
916 = RM151!!!!! (+RM5)

Di petang yang redup, Man melayari internet. Tergerak hatinya untuk mengetahui tentang emas takkala dia mendapat kad bisnes dari seorang lelaki selepas solat Jumaat baru-baru ini. Maka, beliau pun menaip http://emasgram.blogspot.com.Lantas, muncul nama blog tersebut.Dia pun membaca segala isi kandungan di dalam blog tersebut.Dia tertarik satu tawaran yang ditawarkan/peluang oleh KSP GOLD TRADING iaitu PELUANG MENJADI PENGEDAR.

Man:wah...peluang menjadi pengedar dibawah rangkaian KSP GOLD TRADING.Ermm..aku boleh dapat harga murah dari harga kedai emas..Menarik tuh...Boleh la aku try tanya macam ne..

(Selepas 1 minggu)

Man : Alhamdulillah, aku kini sudah menjadi pengedar.Memang boleh dapat harga murah. Wat pa beli mahal-mahal,sedangkan boleh dapat harga murah..Harga naik ke, turun ke, aku tak kisah.Ooo..begini rupanya kelebihan menjadi peniaga emas..Tengok jap la harga emas hari ini berapa.....

Lantas Man pun menaip http://www.fgjam.org.my/

Man : Ya Allah! harga emas da naik! Alhamdulillah....walaupun stok lama tak terjual lagi,tapi stok lama tetap ikut harga terkini..baru aku faham sekarang...hihihi..ruginya aku tak tau peluang ni dari awal-awal lagi =)

999 = RM166/g!!!!!! (+RM6)
916 = RM157/g!!!!!! (+RM6)

Sesungguhnya, orang akan tetap membeli emas walaupun harga da mahal sungguh! Sebabnya, mereka da sedar yang nilai emas ni akan naik dari masa kesemasa..Tak rugi simpan emas sebenarnya..dari simpan duit kertas yang sememangnya tiada nilai tu beb! Duit kertas hanyalah kertas yang telah dijamin oleh Bank Negara Malaysia.Orang tetap kata ia bernilai padahal,ianya tidak ada nilai..Aku bukan nak kata,kita jangan gunakan duit kertas..Tetapi,kita wat la pelaburan alternatif selain pelaburan yang sedia ada di Malaysia..Kemudian,anda bandingkan kedua-duanya..baru anda tau..hehe..

Kami di KSP GOLD TRADING menawarkan harga yang murah dari harga pasaran di kedai-kedai emas seluruh Malaysia.Untuk keterangan lanjut mengenai emas, menjana pendapatan tentang emas, boleh lah hubungi aku di talian bebas tol tapi tolak kredit di :013-2955 679

MILIKI EMAS SEBELUM IANYA MENJADI LEBIH MAHAL
KERANA, SETIAP GRAM EMAS ITU SUNGGUH BERNILAI =D

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...