Saturday, June 19, 2010

Emas Pertamaku

Assalamualaikum dan salam sejahtera =)
Apa khabar anda semua? Diharap anda semua sihat walafiat.

Aku apa kabar? Alhamdulillah...aku disini ter'lebih' sihat.Hehe..Untuk pengetahuan semua,aku merupakan ahli baru blogger setelah sekian lama blog diperkenalkan pada tahun 1999.Firstly,aku nak bagitau korang yang aku merupakan promoter emas Public Gold (PG).Sebelum aku mengorak langkah menjadi promoter,aku ada membeli emas keluaran PG nih.Alhamdulillah,setakat ni aku ada 1 Dinar 6 keping dan gold bar 20 gram 1 ketul.Macam tak caya aku beli emas! Kemudian,aku follow up master-master agent PG ni sehinggalah aku masuk kelas seminar emas diorang.Semenjak aku hadirkan diri untuk 2 seminar emas tu,aku dapat merasakan yang emas mempunyai nilainya yang tersendiri. Jadi aku ditawarkan oleh Master agent PG,Zakaria Ismail@Pokya untuk menjadi promoter dia.Lantas aku pun terus ambil peluang yang diberi.Peluang depan mata tu beb.Rasa sayang lak nak lepaskan gitu saja.

Public Fine Gold International (PFGI) mengeluarkan 7 jenis produk kepada bakal pembeli emas.Dibawah PFGI,ia mempunyai Public Dinar (PD), Pulic Gold (PG) dan lain2. Untuk PD produk yang ditawarkan ialah 1 Dinar (4.25 gram), 5 Dinar (21.25 gram) dan 10 Dinar (42,5 gram).Manakala PG pula, bar emas 20 gram, 50 gram, 100 gram dan syiling 50 gram.
Spesifikasi Public DinarSpesifikasi Public Gold
Jadi,kalau sesiapa yang berminat untuk membeli emas dari aku,bolehlah hubungi aku di talian 017-6323800 dan 013-2955679. Siapakah yang mesti beli emas dari aku?


 1. Mereka yang ingin melaksanakan syariah Islam dengan membeli Dinar Dirham.
 2. Mereka yang menyedari tentang kebernilaian emas.
 3. Mereka yang mempunyai lebihan duit untuk ditukarkan kepada emas.
 4. Mereka yang ingin menambah stok emas baru.
 5. Mereka yang baru menjinakkan diri dalam pelaburan emas.
 6. Mereka yang sedar kelemahan duit fiat @ kertas yang sekadar kertas yang dicetak.
 7. Mereka yang mahu mengekalkan harta kekayaan.
 8. Mereka yang mengetahui inflasi akan terus naik.
 9. Mereka yang nampak nilainya emas semakin hari semakin mencanak naik.
 10. Mereka yang sedang mencari pelaburan alternatif.
 11. Mereka yang...lain-lainlah yang berkaitan.Banyak sangat nak menaip.10 da cukup kot.Hehehe =)

4 comments:

 1. Bagus, informsi yang amat berguna! Emas... bagus untuk pelaburan jangka masa panjang kerana rekodnya. Anda perlu sabar untuk memperolehi keuntungan kerana emas adalah pasaran komoditi (iaitu nilainya yang naik dan turun mengikut permintaan dan penawaran).

  ReplyDelete
 2. Terima kasih bro Syahman! Banyak perkara yang perlu belajar tentang emas ni.Emas boleh dilihat potensinya yang memberansangkan dalam jangka masa panjang.Betul tu,kesabaran penting di dalam perniagaan emas ni.Insya Allah,dengan berkat kesabaran yang tinggi akan membuahkan hasil yang baik =)

  ReplyDelete
 3. macam mana nak check harga emas Public Gold dgn Dinar semasa?

  ReplyDelete
 4. Abang Cah boleh semak harga emas semasa di :
  Public Dinar = www.publicdinar.com
  Public Gold = www.publicgold.co.my

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...