Tuesday, June 5, 2012

Bank Boleh Bangkrup Jika...

Apakah yang akan terjadi jika manusia satu dunia mengeluarkan duit mereka secara serentak di bank? Kena pulak si pendeposit tu lain-lain pendapatan. Ada yang simpan ratus, ribu, juta, ratus juta dll. Apakah mampu bank bayar on the spot? Sudah tentu tidak mampu atau dengan kata kasarnya, bank tak de duit!!! Pelikkan? Bank tak de duit..tak percaya? Northen Rock adalah contohnya. Nak cetak duit baru, kena berhutang pulak..hutang bukan sikit-sikit ma. Main trilion tu. Jadi,apakah penyelesaiannya? Ada! Jangan bimbang.

Tukarkan duit kertas anda kepada emas fizikal! Hah? Kenapa? Kenapa mesti emas? Kenapa tidak yang lain? Sebabnya, emas mudah dicairkan. Tambahan, emas diiktiraf diseluruh dunia. Jadi, anda nak tunaikan duit boleh dimana-mana di atas muka bumi Allah ini. Secara tak langsung anda tidak perlu ke money changer sebab kalau anda jual emas di Tahiland, duitnya dalam matawang Bath. Kalau jual di Amerika, dapatlah duit USD dll. Menarik bukan? Kita sendiri yang tentukan kewangan kita. 

Tiada emas fizikal? Hehe..pun jangan bimbang sebab kami boleh bekalkan emas fizikal kepada anda. Mau berat berapa? Boleh saja hubungi kami di talian 013-2955679. Kami sedia membantu serta memberikan pencerahan tentang emas :)No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...